You Are Viewing

Grönt kort

Nybörjarkurs 2018

Kursen börjar med att på ett enkelt sett förklara, hur det är tänkt att de olika slagen skall genomföras, för att på enklast möjliga sett få bollen att komma till målet. När detta är gjort är det dags att börja slå slag in mot green med en liten rörelse. Här försöker jag få er att förstå hur klubban och kroppen borde röra sig för att träffa bollen bra varje gång. När detta börjar fungera allt bättre så gäller det att börja kunna kontrollera hårdhet och riktning på slagen för att komma till målet. Nästa moment är att storleken och hastigheten på rörelsen ökar för att kunna slå längre och högre slag.

Målsättningen efter genomförd kurs är, att ni skall bli så bra på golf, att ni tycker spelet på den stora golfbanan är riktigt roligt, ni skall också kunna spela tillräckligt snabb och säkert.

Utbildningen innefattar två mycket intensiva heldagar med träning i grupp, där vi kommer att gå igenom alla de olika typerna av slag. Den teoretiska biten kommer ni till största delen göra själva med er inloggning på nätet. Vid anmälan och betalning av kursen får du din teoribok som är smart att läsa igenom innan kursen börjar.

Årets nybörjarkurser är planerade oftast till lördagar och söndagar mellan kl 09:00 till ca 16:00.

Nästa kursstarter är:

Tillfälle 1 v17 28-29 april

Tillfälle 2 v20 19-20 maj

Tillfälle 3 v23 2-3 juni

Tillfälle 4 v26 30-1 juni

Tillfälle 5 v30 28-29 juli

När säsongen kommer in i Augusti, så är antalet elever lite mindre på grönakortet kurserna så då startar Oscar kurser när efterfrågan finns.

Vid intresse av kurser på hösten 2018 kontakta Oscar på 0705-868810 eller mail oscarkarlzon@gmail.com